Závěrečná příprava na 3D do Žlebů

03.04.2009 17:08

Dnes za krásného slunečného dne proběhl závěrečný trénink před mojí zítřejší účastí na 3D ve Žlebech. Počasí tréninku přálo a za asistence Viktora jsem se vydal vyzkoušet si, jaké to je, střílet z kopce a do kopce. Viktor vzal pytel a kuš, já jsem vzal kladkový luk. První terč mě čekal z kopce dolů po vrstevnici a poradil jsem si s ním skvěle.

Správně jsem dohadl vzdálenost a trefil se prvním šípem. Sebevědomí vzrostlo a vydali jsme se s Viktorem k dalšímu terči.

Prvních 12šípů jsem si vystřelil na různé vzdálenosti ještě na střelnici,a le musím konstatovat, že střílení v terénu je super a strašně mě to bavilo.

U dalšího terče se k nám přidal Libor. Viktor snesl pytel dolů ze stráně a jsem svým přesným okem velmi nepřesně určil vzdálenost. Jak ten kopec byl oproti prvnímu terči prudčí, tak to vypadalo, že je terč mnohem dál, ale přitom byl blíž než ten první. No ještě, že kolegové vynalezli dálkoměr. Mířidlo jsem ani nepřeměřoval a říkal jsem si, je to blíž tak jen přemířím, no když je to blíž, tak se ale musí přeměřit pod a já přeměřil nad a trefil jsem luxusně soušku, která tam rostla. Je to můj první úlovek a tak se musím pochlubit.

Tuto fotografi asi pošlu do firmy HOYT, která vyrábí luky, protože jsem přesvědčen, že takový úlovek zaznamenalo jen pár vyvolených střelců a ne každý se s takových trofejním kusem pochlubí.

Další šíp, když už jsem si to v hlavě urovnal a mířil pod, byl už do středu a ostatní ho následovali. Pokračovali jsme k další terčovnici, která byla po vrstevnici dolů asi tak 31m. Trefil jsem to přesně a pak už nás čekali poslední dva terče do kopce , abych také otestoval střelbů směr nahoru.

 

Musím konstatovat, že střelba do kopce byla pro mě náročnější, než střelba z kopce.

Dopadlo to výtečně a tak jsem s mým 3D tréninkem spokojený. Chtěl bych poděkoval Viktorovi a Liborovi za asistenci, jelikož bez nich bych to nezvládl a doufám, že až budou na střelnici v srpnu závody, tak že se jich budu moc zůčastnit a pořadatelé udělají trať tak, abych zvládl , co nejvíce stanovišť. Dnešní střílení bylo maximální relax a fakt psychický odpočine nebo duševní očista, když to člověk porovná s terčovou střelbou. Bylo to fajn, ale ještě se mám co učit, jelikož se to sice zdá, jako sranda, ale sranda to opravdu není a člověk u toho zužitkuje své dlouholeté zkušenosti ze střelnice. Každopádně se zítra gumídci ve Žlebech třeste:-) No a rozhodně se z nějakým tím gumídkem vyfotím, až ho trefím, tak se těžte na další info.

—————

Zpět