Sraz,odlet do Londýna a první dny v paralympijské vesnici a na střelnici

24.08.2012 17:33

21.8. se sešla skoro celá výprava v hotelu v Praze a doladily se poslední detaily před odletem, proběhla tisková konference a slavnostní večeře. Druhý den 22.8. se celá výprava přemístila na letiště do Kbel, kde jsme se nalodili na palubu vládního speciálu a nabrali jsme směr Londýn. V poledne jsme přistáli na letišti v Londýně a autobusem jsme se přemístili do paralympijské vesnice, kde jsme se ubytovali a následně nám byly dovezeny zavazadla. Vše mi dorazilo v pořádku a zabydlení a vybavení proběhlo v pohodě. Bezbariérová koupelna a pokojík se třemi postelemi, který sdílím společně s reprezentantem Leošem Bartošem, který je taktéž lukostřelec, ale hájí barvy ČR ve zdravější kategorii Compaund Open.

Ve vesnici jsme navštívili jídelnu, která je veliká, je otevřená 24h denně a je plná dobrot od toho až po tamto. Přes asijskou až po evropskou kuchyni a vše uzavírá MCDonald :-) Každopádně,když to srovnám s Pekingem, tak i jídelna má své mínusy a to především ve výběru jídel, ale i přes to tu rozhodně ebudeme trpět hlady a já doufám, že si nebudu muset připlatit nadváhu, až poletím zpět :-) protože je to těžké odolat všem těm dobrotám :-)

Ve esnici se také nachází posilovna a nemocnice. V posilovně jsem byl protáhnout svaly a v nemocnici jsem byl vyzkoušet fazioterapeuty a bylo to skvělé.

Další den už jsme měli domluvený trénink a vyrazili jsme odpoledne na střelnici. Cesta nám autobusem trvá něco kolem hodiny a vše probíhá v pohodě. Střelnici jsem měl možnost vyzkoušet už v květnu, ale trochu se změnila a musím říct, že není úplně ideální a za celou mojí lukostřeleckou kariéru jsem horší střelnici nezažil, ale nejsem tu kvůli hodnocení střelnice a tak tu budu střílet. Každopádně bezbariérové zázemí na střelnici je dostačující a tak to bude o.k. Finálová střelnice vypadá exkluzivně a bude to neuvěřitelný kotel, až se na ní nahrnou diváci, kterých se tam určitě bude vejít minimálně 3tis max 5tis, možná víc, nemám odhad.

V pátek proběhlo slavnostní přivítání české výpravy ve vesnici a musím říct, že to bylo moc hezké a příjemné. Nebylo to tak famózní jako v Pekingu, ale suprová komorní akce, kde společně s námi přivítali Indii.

Momentálně mám za sebou již 4tréninky a postupně se dostávám do formy myslím, že ve čtvrtek na kvalifikaci a následné eliminace budu ready. Člověk postupněpotává i své soupeře, kteří přijíždějí a začíná nasávat sportovní náladu. Všude po vesnici potkáváte sportovce z celého světa, kteří mají nejrůznější postižení a celá vesnice je kompletně bezbariérová. Je to prostě svátek sportu hendikepovaných a člověk musí nasávat všechnu tu pozitivní energii a všem negativním vlivům se vyhnout, protože závody, které mě čekají budou velmi náročné a vyhraje ten, kdo bude mít nejvíc nabiti svoje mentální baterie. Každopádně musím zmínit i drobné zdravotní komplilace, jako uroinfekci, kterou jsem snad v čas zaléčil antibiotiky a na závody budu ready. Jinak připravím pár fotografií a můžete se těšit i na nějaké barevné obrázky.

Předevčírem nás na tréninku zastila průtrž mračen a protože začali lítat i blesky, tak byl náš trénink předčasně pořadateli ukončen, protoženaše carbonové šípy a stabilizátory s luky jsou skvělými vodiči elektrické energie. Dneska už je pondělí a mě čeká odpolední trénink na střelnici, pak mentání a vizuální trénink a pak ještě úterý a středa. Ve středu nás čeká večer slavnostní zahájení, ale já osobně nevím, zda se ho zúčastním, jelikož druhý den mě čeká kvalifikace a tak bych chtěl být stopro připravený a ne střílet unavený, protože v Pekingu jsme se ze zahájení vrátili až v 1h po půlnoci a já tu jsem kvůli lukostřelbě a ne kvůli zahájení. Každopádně zahájení k paralympiádě patří a možná se zúčastním začátku, užiji si nástupové kolečko českého týmu a pak zamířím zpět na pokoj.

Zatím se s vámi přátelé loučím a pro příští vstup si připravím i nějaké fotografie, aby jste se mohli pokochat ;-)

 

—————

Zpět