První venkovní závody ve Voticích

23.04.2011 21:54

 Pamatuji si jak jsem před několika lety, když jsem v lukostřeleckém světě byl ještě úplná nula a možná jsem v tom nejkrásnějším snu snil o tom, že mi bude doma vyset zlatá paralympijská medaile, přijel do Votic, kde mě čekaly lukostřelecké závody. Pamatuji si jak jsem přijel na votickou lukostřelnici a přepadla mě potřeba odskočit si na velkou, protože matku přírodu nezajímaj závody. Prostě kdy to na vás přijde, tak musíte. Jo tenkrát zcela bariérové toitojky se na mě smály a můj současný trenér mě s mojí kamarádkou Adélkou  nacpali do jedné z těchto toitojek. Byla to docela prdel narcat quadrouše 30min před závodem do Toitojky. No prostě můj svěrač už ten přesun nevydržel a měl jsme bláto na hřišti. No vše vyřešil lavor s vodou a náhradní tepláky, které vozím od jisté doby v autě hned vedle rezervy. Tenkrát sjem odstřílel závod s čistou prdelkou. Proč to vše vůbec píšu. Nikdy bych nečekal, že ve Voticích, místní lukostřelečtí nadšenci, vybudují na svém sportovišti bezbariérové WC. Takže dneska jsme odjížděl do Votic na závody s pocitem, že už 100% nebudou toitojky a za to všem votickým lukostřeleckým nadšencům 

    DÍKY

dnešní závody ve Voticích proběhly za skvělého, i když trochu větrného počasí. Na to, že to byly mé první letošní závody a teprve tento týden jsem se 3x dostal na trénink ven, tak jsem s mým výsledkem 1322bodíků spokojen, i když po tom, jak jsem to dneska mrvil, mě překvapuje, že to dalo tolik v součtu. Ale prostě, když střílíte závod a kolem vás jsou lidi, kteří jsou fajn a v mozku máte ten pocit, že se máte v pohodě  kde vysrat, tak už to musí jít samo a maximálně se může stát to, co se dneska stalo a to že jsem to střílení tak trochu malinko posral. Ale lepší malinko posrat střílení, než zase jít do auta k rezervě pro tepláky :-)))

 

Samotný závod probíhal v skvělé přátelské atmosféře, kterou vytvořili všichni zúčastnění závodníci. Rozhodl jsem se do závodu použít tvrdší šípy, jelikož foukal vítr, i když jsem tři poslední tréninky venku trénoval s mekčímy šípy. Před úvodní vzdáleností na 70m byl trénink, který byl dostatečně dlouhý. Jen je škoda, že se mi nepodařilo z tréninku přejít do závodu a opět jsem se v prvních sadách trochu hledal. Závod znepříjmňoval víter, který se na střelnici točil, jako kolotoč na matějské. Výsledek 320bodů mě rozhodně nemůže uspokojit, ale první závody mohly dopadnou rozhodně i hůř. Čekal mě přechod na 60m. Tato vzdálenost je nebo by měla být v pohodě a závodník zde může jen body ztrácet. Posunete se o deset metrů blíže a terč zůstane stejné velikosti jako na 70m. Střílelo se mi skvěle, ale bohužel jsme se nevyvaroval chyb v mojí technice, které mě stáli důležité body a tak střelit sadu 57 se sedmičkou je opravdu na pár facek. Výledek 340bodů pro mne znamenal vyrovnání svého maxima na tuto vzdálenost a bohužel jsem si uvědomil, že kdybych se vyvaroval chyb a střílel to co umím, tak to mohlo být lepší. Po delší pauze následovala vzdálenost 50metrů. K této vzdálenosti musím dodat, že je to asi nejtěžší přechod a moc jsem ji tento rok netrénoval, během třech tréninků venku.Úvod jsem zvládl pěkně, ale během závodu jsem opustil žlutou část terče a bohužel v předposledním šípu jsme neudržel svou koncetrovanost na uzdě a dal jsme si aut. Výsledkek 314bodů je nejhorší za posledních několik let. Možná se už projevila únava po dlouhé pauze. Rozhodně by mi více vyhovoval plynulý přechod, než hodinu sedět a cpát do pupku guláš :-))) Poslední vzdálenost 30m je už jen o odečítání ztracených bodů. Během první sady jsem si naladil zaměřovač, ale potom jem se marně snažil vstřelit tři desítky, protože vždy jeden šíp zbloudil. Každopádně se mi to asi 3x podařilo a celkový výsledek 347bodů patří rozhodně mezi moje lepší výsledky. Celkový bodový součet mě každopádně uspokojil, jelikož pro mlj vnitřní klid mi potvrdil, že trénink, který jsem během zimi absolvoval přináší ovoce a i když je co vylepšovat, tak je vše na správné cestě a mě tento závod rozhodně motivoval k další tvrdé práci. Během závodu jsem si uvědomil své mezery, které musím do příštího závodu vypilovat a zapracovat na jejich minimalizaci nebo v lepším případě úplného odrstranění. No uvidím jak se mi to povede a další závod mě čeká druhý květnoví víkend v Praze na Strahově, kde sice budu střílet 2x 70m, ale sedumdesát metrů je pro mě velice důležitá vzdálenost. MS se koná až v červenci a v červnu chci absolvovat dva závody na Strahově, které budou probíhat rozděleny do dvou dnů a tak to bude stejný závod, který mě čeká na MS, kde se také střílí kvalifikace dva dny. Tak mi držte palce a já do té doby budu makat a makat aby to bylo lepší ... a mohl jsme se nějakým hezkým výsledkem pochlubit.

Tak že na závěr ještě jednou Díky Votičáci a zase rád přijedu.

—————

Zpět