"Pohár starostu obce Viničné V HALOVEJ LUKOSTREĽBE - 1. kolo slovenského pohára"

19.12.2011 14:41

zdravím mé fanoušky a musím se pochlubit a shrnout nedělní účinkování na Slovensku, kde se konal závod "Pohár starostu obce Viničné V HALOVEJ LUKOSTREĽBE - 1. kolo slovenského pohára".

V neděli 18.12.2011 jsem za doprovodu mého věrného doprovodu, psychologa, trenéra, maséra, naséra, řidiče = taťky = můj lukostřelecký sančo panza vyrazil směr Slovenská republika do Viničného. Start z Prahy v 9:00 a přílet do slovenské destinace v před 13:00. Cesta proběhla v pořádku a samotný trénink před závodem měl začít v 14:30. Trénink proběhl v pořádku, akorát mě stále zlobí namožený trapéz, ale je to každý den lepší, ale asi to ještě chvilku bolet bude. Závod se skládal s kvalifikace 2x10sad po 3šípech na vzdálenost 18m. Rozhodně s výsledkem 570bodů nejsem spokojen, ale bolestivý trapéz se ozýval během celého závodu a já i přes tuto komplikaci střelil slušný výsledek. První polovinu jsem střílel pěkně, ale vždy chybělo kousek, aby ten tlustej černej šíp protrhnul tu středovou desítku, součet v první polovině 283 mě rozhodně úsměv na rtech nevykouzlil. V druhé polovině se na výsledkové listině objevilo mnohokrát 10,10,9, ale ani jednou Bingo = 10,10,10 a párkrát se objevilo i 10,9,9 což v závěru stačilo na 287bodíků a celkový součet 570bodů. Výsledek znamenal 4. místo v startovním poli, které sčítalo 15závodníků. Celá slovenská parareprezentace zůstala v pořadí za mnou. Do eliminačních soubojů jsem nastoupil do osmifinále ve které se první souboj vyvýjel opatrně, ale nakonec jsem po 4setech soupeře překonal a postoupil do čtvrtfinále. V semifinále jsem dalšího slovenského soupeře zdolal po 4setech a brány semifinále se mi otevřeli. V semifinále proti mě nastoupil Rakušan Michael Matzner a i když jsem první set vyhrál, tak pak už Michael tahal za delší konec provazu a já po 4setovém boji prohrál 2-6. Čekal mě boj o bronz v kterém jsem zaznamenal za stavu 2-2 ve třetím setu Bingo 10,10,10 a možná tento set rozhodl, že jsem boj o bronz vyhrál ve 4setech a doplnil dvojici s finále na stupních vítězů. 

Závěrem bych shrnul moji zahraniční výpravu na Slovensko jako úspěšnou. Sice výsledek v základní části má rozhodně rezervy, ale aspoň neusnu na vavřínech a budu se dál tvrdě připravovat. Eliminační část závodu mi rozhodně přinesla další zkušenosti v podobě 3vyhraných a jednoho prohraného souboje. Teď už směřuji přípravu na další závod, který mě čeká za 14dní a doufám, že do té doby budou moje trapézy bez bolesti.

—————

Zpět