Nový projekt ve spolupráci s mým sponzorem Skupinou BBraun

28.05.2013 16:38

Život na čtyřech kolech je sice složitý, ale i přes těžký handicap je možné si jej plnými doušky užít.

David Drahonínský v Liberci

 

David Drahonínský v Liberci

Právě s tímto poselstvím přijel na spinální jednotku v Liberci paralympijský medailista a patron projektu B. Braun pro život David Drahonínský.   

Během více než dvouhodinového programu se snažil zdejším pacientům dokázat, že když se chce, jde toho opravdu hodně. Dokonce i získávat olympijské medaile v lukostřelbě.

David Drahonínský, zlatý medailista z paralympiády v Pekingu a stříbrný z Londýna, ve spolupráci s projektem B. Braun pro život, navštíví se svou přednáškou během letošního roku spinální jednotky po celé České republice. Jeho tour započalo právě nyní a první zastávkou byl Liberec. S pacienty zdejší spinální jednotky David strávil příjemné dopoledne a během své téměř dvouhodinové přednášky jim představil nejen svůj životní příběh, ale seznámil je i se svou velkou vášní – lukostřelbou. Povídání
o životu na vozíku David doprovodil i o bohatou fotoprezentaci ze svých závodů a všechny přítomné neochudil ani o ukázku střelby na terč. A i když střílel ve stísněných podmínkách nemocniční chodby, všechny šípy neomylně našly svůj cíl. 

Ani na čtyřech kolech není nutné vzdávat se svých snů

„S projektem B. Braun pro život spolupracuji již třetím rokem a jsem velmi rád, že mám možnost být v kontaktu s lidmi, které potkal stejný osud jako mě a můžu jim předat své zkušenosti a vlít do žil trochu optimismu. Nesnažím se je přesvědčit, že všechno bude jednoduché, ale snažím se, aby pochopili, že není nutné vzdávat svoje sny. I na čtyřech kolech je možné prožít plnohodnotný život, jen je třeba najít správnou cestu,“ říká David Drahonínský, dvojnásobný paralympionik a patron projektu B. Braun pro život.

Další akce v rámci „B. Braun tour s Davidem“ proběhne ve středu 29. května v Kladrubech. „Jsme rádi, že naše společná myšlenka padla na úrodnou půdu a pacientům se akce líbila. B. Braun vyrábí zdravotnické prostředky, které využívají i vozíčkáři, a pro nás je důležité napřímo slyšet co jim vyhovuje a co ne. Jsme pak schopni přicházet s inovovanými výrobky, které pacientům plně vyhovují a usnadní jim maximálně aktivní život,“ dodává Zdeněk Kojecký ze společnosti B. Braun Medical. 

Sportovní vozík musí padnout svému majiteli stejně jako běžci jeho boty

Součástí programu bylo i představení společnosti Ortoservis, která dodává a individuálně upravuje pomůcky pro tělesně postižené. Firma se specializuje především na dodávky vozíků, které plně přizpůsobuje požadavkům a přání zákazníků. Davidu Drahonínskému například firma Ortoservis dodala vozík, který úspěšnému sportovci umožňuje lépe napínat luk a bez problémů mířit. Cestu k dalším cenným kovům tak má David zase o kousek jednodušší.

„Vážíme si toho, že se naše firma mohla zapojit do podpory tak nadaného sportovce, jakým je právě David Drahonínský. Pomůcky pro tělesně handicapované dodáváme již od roku 1990 a za tu dobu jsme v tomto oboru nasbírali velké zkušenosti. Stejně tak, jako nemají všichni lidé stejné boty, je třeba každému člověku přizpůsobit i vozík či jinou zdravotní pomůcku. Naše firma si zakládá na tom, že dokážeme vyjít vstříc téměř všem požadavkům a vyrobit takový vozík, který umožní jeho majiteli pokračovat v aktivitách, které má rád,“ shrnuje Vladimír Sajler ze společnosti Ortoservis.

—————

Zpět