MS Bangkok Thajsko 2013

09.11.2013 14:36

Zdravím Všechny moje fanoušky a především fanynky. Včera jsem se vrátil z Bangkoku, kde jsem se účastnil Mistrovství světa v lukostřelbě. v thajském Bangkoku celých 10 dní, které jsem tam strávil, bylo nádherné počasí a teploty na stadionu se pohybovaly mezi 40-50 stupni, každopádně pro mš jsou tyto teploty ničičvé jelikož moje termoregulace byla při úrazu zlikvidována a tak jsem si vyslivoně užil thajské peklo.

Přiletěli jsem 29. 10. v 20h thajského času a měli jsme za sebou 14h cesty. Po dvou hodinách jsme dorazili na hotel a ubytovali se v klimatizovaných pokojích, které nebyli úplně bezbariérové, ale s dopomocí mého asistenta, které ho mi opět dělal můj tatínek, jsem vše zvládl.

Další den jsme v poledne vyrazili na tréninkovou střlnici, kde už ostatní výpravy od rána trénovali a trénink byl rozdělen na 3skupiny, tak abychom si zatrénovali všichni, jelikož na MS přijelo přes 200závodníku ze skoro 5desítek zemí z celého světa. vdržel jsem trénovat necelou hodinu a pak jsem to vzdal, jelikož teplo ve spojení s únavou z cestování a časovým posunem bylo pro mě nesnesitelné a po strávení několika minut v umyvadle na bezbariérových toaletách jsem se rozhodl, že trénink ukončím a budu pokračovat další den.

Po návratu jsem doplnil energii na večeři a šel spát na klimatizovaný pokoj. Další den ve čtvrtek jsme šli opět na trénink a to už jsem vydžel na slunci trénovat 2h v kuse ale byloto opravdu peklo, protože nic takového jsem nikdy nezažil. Každopádně únava z cestování se ztratila a časový posun a aklimatizace se pomalinku vyrovnávali. S tréninkem sem byl spokojený a v pátek nás měl čekat již oficiální trénink na závodní střelnici, během kterého jsme měli absolvovat i kontrolu nářadí.

Páteční oficiální trénink proběhl na stadiónu a změna počasí něpřišla a vše bylo jako předchozí dny, akorát v betonovém kolosu bych řekl, že teplota byla ještě lepší. Každopádně trénink i kontrola vybavení proběhla v pořádku a závody mohly začít.

V sobotu mě odpoledne čekala kvalifikace. Trénink a 72 šípů mělo rozhodnout o tom, kdo bude do pavou naszen z jaké pozice. Můj výkon stačil na 5místo a tak jsem měl v pavouku postupně narazit na 12, 4 a 1. S nástřelem během kvalifikace jsem nebyl úplně spokojen, protože vím, že mám na víc, ale v teplotních podmíkách, které během kvalifikace panovali jsem byl s pátým místem maximálně spokojený.

Další dva dny jsem měl volno a tak jsem následující den odpočíval a den před kvalifikací jsem byl lehce potrénovat na tréninkové střelnici, protože jsem si uvědomil pár chyb, které jsem dělal během kvalifikace a tak jsem na nich chtěl zapracovat před eliminacemi.

V úterý jsem měl nastoupit proti petrovi Kinikovi ze Slovenska, který v roce 2009 získal titul mistra světa a rozhodně to byl těžský soupeř hned na úvod. Povedlo se mi střelit můj standart a zvítězil jsem v souboji na 25šípů o 9bodů. V dalším kole na mě čekal bronzový medailista a ostřílený borec z naší kategoriie Marphy Norbert z Kanady. V tomto souboji jsem dokázal udržet svou rutinu, poprat se s vedrem. Úvodní tři šípy jsem poslal bez ztráty bodu a následně jsem svůj náskok navyšoval. Na závěru i přes pokaženou poslední sadu jsem zvítězil rozdílem jediného bodu a tak jsem postoupil mezi první 4 a čekalo mě semifinále proti Jeffovi Fabrymu z USA, který mě porazil loni v londýnském finále. Tou dobou jsem byl již přes 2h na slunci a musím přiznat, že jsme toho měl plné kecky. Bohužel jsem v tomto souboji tahal za kratší konec a Jeff zaslouženě zvítězil a mě čekalo následně utkání o třetí místo. několik minut strávených ve stínu mě naštěstí stačilo k tomu abych se zpamatoval a trochu si odpočinul od slunce. proti Johnovi Cavanovi z Anglie jsem nastoupil a věděl, že si musím udržet svou lukostřeleckou rutinu a koncentraci, naštěstí jsem to zvládl a každou trojicí šípů jsem získ¨ával potřebné bodíky a na závěru jsem na své tabuli měl náskok 12 bodů a bronz putoval do ČR.

Za bronzovou medaili v takových podmínkách jsem moc rád. Chtěl bych poděkovat všem mým sponzorům, přátelům a rodině za podporu a za rok mě čeká ME v Švýcersku a tudíž není čas na odpočívání a musí se jít makat, abych se popral o první možnost záskat místo na paralympiádu do Ria.

—————

Zpět