Konec sezóny 2010/2011

29.09.2011 15:30

Tak jsem konečně zavítal na můj web. Musím se nejprve všem svým fanouškům a předevšm fanynkám omluvit, že jsem tu už dlouho nenapsal ani čárku, i když se tato rubrika jmenuje novinky a naposledy jsem tu psal, když začala venkovní sezóna. Takže shrnuji tu letošní sezónu a mohl bych sem místo dlouhých nudných písmenek, které seskládám do slov a z těch slov dám tak nějak dokupy větu a pak z toho vznikne nějaký text ... prostě letošní halovou-venkovní-školní-pracovní sezónu bych mohl ohodnotit palcem nahoru, i když by rozhodně ten palec mohl být ještě výš :-) ale mohu být rád, že nebyl níž ...

Prostě v tomhle roce jsme ve stručnosti absolvoval zahraniční pracovní stáž v na Universitě Viadrina ve Frankfurtu nad Odrou, kde jsem již dříve strávil dva semestry. Dopsal jsem diplomovou práci na vysoké škole a ta práce dopadla s pozitivním hodnocením a složil jsem i úspěšně státní zkoušky a příští víkend si vyzvednu tu trubku s diplomeme a před jméno si do příští soboty budu psát Mgr. Prostě už na to, že jsme magor mám i papír, kde to stojí černé na bílém. Školu mám tedy za sebou ... pracovní praxe dopadla dobře a možná až bude čas, tak se tu o ní více rozepíši a teď už se vrhnu na lukostřelbu, jelikož tyhle stránky vznikli především kvůli ní.

Veškerá příprava v letošním roce směřovala k MS, které se uskutečnilo v italském Torínu a kam mě doprovodil můj taťka, který tam byl jako můj asistent a vzali jsme sebou i maminku, která mi zvedala tlak :-)))

Během roku jsem se připravoval v Praze na střelnici u pana Vidíma a během mojí stáže v Německu jsem navštěvoval klub Preußischer SchV Frankfurt 90. Na obou těchto místech mi pomáhali a pomáhají i nadále suproví lidičky, bez kterých bych rozhodně neuspěl. 

Před MS jsem absolvoval několik závodů v ČR, ale popravdě řečeno ani na jednom jsem nebyl s mým výsledkem spokojený, jelikož mi to ani jednou nesedlo. Prostě ani v Litvínově, ani na Strahově, ani ve Voticích, ani v Novém Městě nad Metují, ani na Slávii mi to tenhle rok nevyšlo, i když bych se mohl pochválit za výsledek z Votic na úvod sezóny a za výsledek ze Slávie, kde jsem před MS absolvoval dámskou fitu, která mě čekala na MS v Itálii a střelil jsem svůj průměr. Každopádně výsledky v tomto roce byly v útlumu a rozhodně jsem na trénincích střílel lépe než pak při závodech ... otázka čím to je musí mířit do nitra mé velké palice, ale odpověď vám nedám, protože nevím ... špatná konstalace hvězd :-))) Na MS do Itálie jsme odjel připraven a byl jsme i v dobré zdravotní kondici. Ubytování fajn a střelnici raději kritizovat nebudu, protože se tím stejně nic nezmění. Tréninky proběhly v pořádku a samotná kvalifikace mohla být taky bez problémů, kdyby jeden debil na vozíku, který má iniciály D.D. nevymýšlel na začátku závodu hovadiny (slušně řečeno) a střílel to co umí. srovnal jsem se až po druhé sadě a celkem z toho bylo druhé místo v kvalifikaci a slušná výchozí pozice do eliminačních bojů. Každopádně musím se pochválit především za výsledek na 50m, jelikož jsem v poslední sadě zaznamenal 60b a to už víc sřelit nešlo. Následně jsme to hned prvním šípe na 30m totálně posral ... ale tak rozhodně z toho bylo ponaučení do další kariéry, ale to sem nemůžu napsat :-)))

V eliminacích jsem nastoupil proti Američanovi v prvním kole. Američan skončil v základu předposlední a jelikož jsem střílel dobře, tak jsme nenechal nic náhodě a vyhrál jsem. V druhém kole jsme nastoupil proti Japoncovi,který mě kdysi dávno při mých začátcích vyřadil na MS v Madridu v roce 2003 v prvním kole. V Itálii jsem mu první dva sety nedal šanci a v třetím setu mu svitla naděje, kdž jsme oba dali 28bodů a skóre se zastavilo na 5:1 pro mě.  dalším setu střelil taky 28 ale já 29 a tak jsem vyhrál 7:1. Do semifinále se probojoval Angličan John Cavanah, který se se mnou utkal ve finále v Pekingu ... všichni víte jak to v Pekingu dopadlo ... v Itáli to nebylo tak jednoduchý, ale ono to nebylo jednoduchý ani tenkrát v Pekingu, každopádně do finále mohl postoupit jen jeden a tentokrát jsme to byl opět já. V tu chvíli jsem již věděl, že budu nejhůře druhý a že místo na paralympiádu do Londýna je doma, jelikož toto místo si zajistí z každé kategorie první tři střelci.  dalším dnu jsme nastoupil do finále s kamarádem s Finska s Osmou, který mi měl co vracet, porážku ze semifinále z Pekingu a porážku ze semifinále z ME ve Francii. Já střílel jako prase a vůbec mi to nešlo, asi jsme se nechal uchlácholit tím pocitem, že už mám místo do Londýna a Osmovi jsem přál, aby vyhrál, ale to rozhodně neznamená, že jsme ho nechal vyhrát, jelikož jsem chtěl vyhrát taky, ale bohužel jsem tentokrát tahal za ten kratší konec provazu a Osmo zaslouženě vyhrál.

Prostě letošní MS pro mě skončilo úspěšně. Stříbrná medaile ze soutěže jednotlivců mi zajistila start na paralympiádě a k tomu všemu jsme přidal zalatou medaili ze soutěže družstev, ale k té zlaté medaili Vám tu žádné podrobnosti psát nebudu ...

Z Itálie jsem se vrátil v pořádku a následoval školní maraton, jelikož mě čekali státnice v polovině září. Každopádně jak jsem již psal, tak školu jsem úspěšně dokončil a teď už se mohu soustředit na další sezónu a především na Paralympiádu v Londýně 2012, která se uskuteční na přelomu srpna a září.

Než se tak stane, tak je přede mnou ještě spousta spousta aspousta práce ... ale nebojte, budu Vás tu o všem informovat :-)

Stručně bych letošní rok shrnul jako úspěšný, ale k tomu napomohlo mnoho lidiček, kolem kterých se motám a díky patří i mým sponzorům a hlavně se tento rok obešel bez závažnějších zdravotních komplikací a já doufám, že tomu všemu tak bude i v příští sezóně.

—————

Zpět