Halové závody v Plzni

01.03.2015 11:16

Tak se nám únor nachýlil ke konci a hurá do měsíce března a v poslední únorov den se mi v Plzni dařilo. Organizátoři připravili skvělý závod, i když na střelecké čáře bylo opravdu těsno a příprava na výstřel byla ne úplně v pohodě. člověk musel dávat pozor, aby neohrozil klid svých kolegů, ale všichni to zvládli excelentně.

Po tréninku, kdy jsem si vystřelil 20šípů a zvládl jsem i krátkou mentální přípravu před samotným závodem, mě čekala první polovina kvalifikace během které jsem byl se střelbou spokojený a udržel jsem si svou rutinu, kterou jsem před 14dny změnil a během tréninku ji piloval a vrýval do šedé kůry mozkové ;-) V polovině závodu na m bodovací listině naskočilo číslo 287bodů, musím říct, že některé zásahy byly opravdu o chloupek od desítky, ale je to moje letošní maximum. O přestávce na mě přišlo náhle nutkání navštívit místní bariérové záchody, ale vše jsem zvládl na jedničku a díky mé přestávkové akci si ostatní kolegové odpočinuli před druhou půli trochu déle ;-)

Nástup do druhé poloviny byl trochu hektický, ale zvládl jsem to a i průběh byl v pohodě a mě se dařilo skvěle držet moji rutinu a jsem za to moc rád. Celkový výsledek 574bodů znamenal moje letošní maximum a v obou polovinách jsem zaznamenal shodné skóre. Popravdě jsem čekal více bodů, ale nutno podotknout že deítkovépole má průměr pouze 2cm a na tu vzdálenost 18m to vypadá jak krásná desítka ale po přiblížení k terčů vždy pár milimetrů chybělo. Tím skončila kvalifikace a podle nástřelu jsme byli rozděleni do eliminačního pavouka, kde se nás sešlo 7střelců ve sloučené kategorii W1 a OPEN.

V prvním kole jsem měl jako vítěz základní části volný postup. V semifinále jsem narazil na Vlastíka Hudečka a můj nástřel 145bodů stačil na postp do finále, kam se probojoval i můj kolega z reprezentace Leoš Bartoš, který střelil 144bodů. V hlavě mi proběhla myšlenka, že stačí střelit opět 145bodů, když střelí Leo opět 144. Každopádně jsem si hned zopáknul mou rutinu a uvědomil si fakt, že musím udržet svou koncentraci pouze na sebe.

Na finále jsme se těšil a poté, co jsme si popřáli s Leošem mnoho štěstí, tak jsem se po hvizdu pustili do střílení. Po první trojici šípů Leoš vedl o jeden bod a stav byl 28:29. Čekali nás ještě 4sady po třech šípech. V druhé sadě se mi podařilo střelit 28bodů a Leoš zaznamenal pouze 27. Stav byl před třetí sadou vyrovnán 56:56. V třetí sadě se Leošovi podařilo střelit 30bodů a moje odpověď pouhých 28 bodů znamenal, že Leoš se ujal vedení 84:86. V další sadě jsem zaznamenal 29bodů a Leoš pouhých 28, takže se mipodařil z jeho náskoku ukrojit bod a stav byl 113:14 před poslední trojicí šípů, která měla rozhodnout o vítězi. Prvním šípem jsem zasáhl střed, druhý šíp proťal taktéž terč v poli deset, bohužel jsem posledním šípem zasáhl 9 a Leošových 28bodů znamenalo, že se skóre nás obou zastavilo na 142:142 a to znamenalo, že si ještě zahrajeme závěrečnou hru nervů na jeden šíp. Zopáknul jsem si svou rutinu a rozepřel proti terči. Můj šíp z mého pohledu zasáhl desítku a Leošův byl o kousek dál. Po příjezdu k terčům jsme zjistili, že máme oba devět ale já blíže ke středu a tak jsem se radoval z vítězství.

Před tímto závodem jsem se vrátil k vybavení, které používám již poslední dvě sezóny a taky jsem můj zaměřovač doplnil o průhled, lupu a vodováhu, jelikož mě teď čekají dva závody. Příští neděli poměřím síly ve finále na Tyršově Vrchu, kam jsem postoupil mezi prvních osum střelců a předposlední víkend v březnu bude halové MČR zdravých střelců v Hradci Královém. Halovou sezónu tento rok ukončím poslední víkend v březnu , kdy mě čeká MČR hendikepovaných v Plzni. Poté už přijde venkovní sezóna. Já po halové sezóně budu mít týden klídek, během kterého půjdu trénovat pouze 2x a od 5.-19.4. mě čeká soustředění během kterého strávím 14dní na kole abych trochu odpočnul po hale a nabral sílu před venkovní částí sezóny, během které mě čeká několik závodů, ale vrcholy budou druhý týden v červenci na světovém poháru v Novém Městě nad Metují, kde poměřím síly s kolegy ze světa a pak poslední týden v srpnu MS v Německu.

Držte palci fanoušci moji a já jdu trénovat ;-)

—————

Zpět