Druhý a třetí halový závod v sezóně 2014

08.12.2013 22:54

Tak mám za sebou neděli a dneska jsem absolvoval dopo jeden a odpo druhý závod. V této sezóně to byl už třetí a čtvrtý a musm se přiznat, že jsem se na tyhle závody trochu připravoval a chtěl jsem odstřílet kvalitně technicky zvládnutý závod, což se mi povedlo a vyzkoušel jsem si jeden možný model přípravy před závodem, i když pro příště si dva dny před závodním dnem naordinuji trochu pohodovější program a ne že ujedu přes 500km a od rána do večera budu někde lítat ... to jsi soudruhu asi trochu nenaplánoval dobře, ale ponaučení pro příště, že je lepší taky trochu odpočinout a pak na závodě nemlejt z posledního na doraz :-)
Dopolední závod nezačal úplně skvěle. Ohnutá manžeta u zakládky nebyla moc potěšující zjištění, naštěstí můj reprezentační trenér skočil do obchodu, přinesl a namontoval novou a tak mohlo začít již během tréninku ladění. Jak jsem již napsal, manžeta vyměněná a nijak mě to po mentální stránce nerozhodilo, což je pro mě potěšující, ale celej závod jsem tak nějak nemohl najít ten správný rytmus a bylo to takové ne úplně usazené. Každopádně až na jeden aut, který mě vysloveně překvapil, to byl takový můj průměr a tak dopolední závod jsem přežil a spíš jsem se hezky rozstřílel na odpolední závod, který mě čekal po hodinové pauzičce. Výsledek dopoledního závodu 557 rozhodně úsměv na mých rtech nevykouzlil, ale tak každý den není posvícení a ponaučení pro příště, že dva dny před závodem je lepší trochu odpočinout, než lítat jak papírovej pytlík a pk chtít střílet světové rekordy.

V 12h začal trénink před odpoledním závodem a tou dobou jsem v rukách měl již 87 výstřelů. každopádně trénink začal skvěle a to co mi dopoledne chybělo se v mém svalovém stereotypu najednou objevilo a synchronizace mých svalových drah nastala. Po první polovině jsem z 300 možných bodíků urval 291bodů, což je můj osobáček na polovinu závodu a můj mozek zalila myšlenka, že by jsem si přece jenom mohl udržet výkonost a třeba druhou polovinu zase zaválet a dostat se přes hranici 580bodíků. V druhé polovině jsme začal pociťovat únavu a desítek začalo ubývat a na závěr jsem si ještě opravil součet boů na bodovačce, protože výsledek 584 mě na jednu stranu mile překvapil, ale sám jsem věděl, že tomu opravdu tak nemůže být a moji soupeři mi omylem deset bodíků připsali i tak konečný výsledek 574 bodů je super a jen 2body pod mým osobním rekordem, což je super výsledek a rozhodně potvrzení toho, že trénink, který jsem si naordinoval přináší ovoce a že píště budu trochu odpočívat před závodem a ne magořit, protože i relax musí být součástí kvalitní přípravy a ten tentokrát chyběl, ale příště se polepším :-) Jinak jsem spokojen, že jsem si během závodů udržel svojí rutinu výstřelu a i to udělalo velké plus v mém výsledku.

Další závody mě čekají až po novém roce.

—————

Zpět