Nový vozík a nový luk

17.08.2013 14:23

Tak se mohu pochlubit několika novinkama, teda jen dvě vám všem prozradím a ty ostatní bohužel zústanou pod pokličkou moji "Archery-knowhow" ale to jen kvůli mým soupeřům, kteří si na to musí přijít sami.
Myslel jsem, že už nemohu nic vylepšit a šeredně jsem se zmýlil. První novinka pro moji další lukostřeleckou kariéru je vozíček.

 

Vozíček U2light Pantera mi poskytla firma Ortoservis. Vozíček jsem s techniky od firmy Ortoservis postavil úplně jinak než můj původní lukostřelecký vozík. Možná se vám to bude zdát jako nic nedúležitého, ale u zdraveho lukostřelce je důležitou součástí jeho správné lukostřelecké techniky postoj a tak u vozíčkáře bude důležitou součástí vozíček, který splňuje některé předpoklady, ale ty vám opravdu neprozradím, protože jsem si všiml za mou lukostřeleckou kariéru, že někteří lukostřelci především z jiných kategorií dosahují skvělých výsledků a jejich vozíky se od ostatních lukostřelců sedících na vozíku liší. Většina lukostřelců v paralympijském světě jsou skvělí, ale bohužel pak už rozhodují malé detaily, které pomohou těm skvělím lukostřelcům zvítězit.

Další novinkou je nové nádobíčko. Pořídil jsem si luk od firmy PSE a tak je to změna, i když jsem s lukem této značky začínal, ale pak jsem střílel několik sezón z nejznámější značkou kladkových luků Hoyt. Poslední sezónu jsem závodil s lukem Metrix, což je carbonový luk a je to lovecký speciál používaný především na lov zvěře. Tento luk jsem si vybral, jelikož se přestali vyrábět terčové závodní luky s madlem a já neměl kam na luk přichytit popruh, díky kterému udržím luk v ruce. Trochu s obavami a velkým respektem jsem se rozhodl risknout a obědnal závodní terčový luk bez madla a doufal jsem, že nějak přizpůsobím popruh a udržím luk v ruce. Pořídil jsem si závodní terčový luk od firmy PSE "Supra Max" a vrátil jsem se k trikolóře a luk má červenou barvu, zaměřovač je modrý a stabilizátory dostanou bílý polep s českou trikolórou.

Změnou ve vybavení je ještě stabilizátor B-stinger, ale jinak zaměřovač Schibuya a vypouštěč Carter Two Shot zůstali stejné. Absolvoval jsem s novým vybavením už 3tréninky a je to nové, jiné, ale jsem spokojený a doufám, že všechny tyto novinky povedou k tomu, že moje výsledky budou stabilní a dál budu skvěle reprezentovat ČR a na listopadovém MS předvedu výkon, s kterým budu spokojený nejen já ale i Vy.

 

—————

Zpět